een andere Dodentocht : Offer 1914

De dodentocht is een heel bekend begrip in Belgie. Maar offer 1914 is een dodentocht van een heel ander type. Hugo Luijten uit Nederlands-Limburg gaat op zoek naar Heinrich Ohlenforst, een Duitse achterneef van Hugo’s overgrootvader die woonde in Saeffelen, vlakbij de Nederlandse grens. Hugo gaat de tocht navolgen die zijn verre familie ook heeft gedaan. Tot ergens in de Champagnestreek waar Heinrich zal sneuvelen. De trailer van deze documentaire, Offer1914, zie je hieronder.

3 thoughts on “een andere Dodentocht : Offer 1914

    • Beste Hugo en kompanen,

      hartelijk bedankt voor de vermelding op Facebook. Maar eerlijk is eerlijk : ik vind jullie project toch van een heel andere categorie dan rustig achter pc of in boeken informatie bijeen sprokkelen. Wat niet wegneemt dat ik het waardeer dat de teksten uiteindelijk ook gelezen worden en dat er aandacht getrokken wordt op de site. Offer 2014 kan trouwens nog wat extra inspiratie geven voor mijn site. Ik moet er maar eens over nadenken om in 2016 naar Folkestone gaan kijken waar Martinus Evers zich heeft laten inlijven, dan 100 jaar geleden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.