Over Gert Cuppens

Ik ben de kleinzoon van Martinus Evers, soldaat van het 23e linieregiment tijdens de eerste wereldoorlog. Mijn moeder, Johanna Evers, is de jongste dochter van Martinus en Angeline Gielissen. Mijn beide grootouders langs moederskant waren afkomstig uit Hamont. Mijn grootvader is na de oorlog teruggekomen in Hamont, en na zijn huwelijk hebben mijn grootouders hun leven lang gewoond  in Overpelt.

GertCuppens06

Ik ben deze blog begonnen om een antwoord te geven op een hele simpele vraag :”Weet jij waar onze grootvader heeft gevochten tijdens de eerste wereldoorlog ?”. De vraag werd me gesteld door mijn nicht Bernadette Evers in oktober 2011 en in mei 2012 heb ik besloten aan deze blog te beginnen om alle interessante informatie te verzamelen over mijn grootvader, Martinus Evers en het 23e linieregiment.

En toen kwam 2014 en de periode van de honderdste verjaardag van alle oorlogsjaren begon. Toen bleek dat er ook anderen waren die informatie publiceerden over hun familie tijdens de Groote Oorlog. Zelf had ik tot mijn grote spijt geen dagboek van Martinus Evers. En dus begon ik kleine artikels te publiceren over de Groote Oorlog. Alles wat maar een idee kon geven over de tijd waarin Martinus Evers heeft geleefd, kon mijn interesse wekken. Vooral de oorlogskalender van het Davidsfonds is me daarbij zeer nuttig geweest.

Gert Cuppens

 

9 thoughts on “Over Gert Cuppens

 1. Beste

  Mijn grootvader is op 15 januari 1915 het belgisch grondgebied ontvlucht van uit Kinrooi en via Weert naar Rotterdam naar Folkstone en vervolgens zijn opleiding gedaan in criel sur mer als mitrailleur-schutter.Zijn woning lag aan de nederlandse kant van de draad doch op belgisch grongebied. De draad liep immers rechtdoor op plaatsen en door de grillige grens gebeurde dat wel eens.

 2. Beste, u bent in het bezit dacht ik van het dagboek van Raoul Snoeck. Zou u mij toevallig kunnen vertellen of hij een vermelding maakt op 29 mei 1915 van een reeks slachtoffers door een obus in de loopgraaf? Hij behoorde namelijk tot de 2de Linie net als mijn grootnonkel Daniël Carpentier, die die dag gesneuveld is (morgen 100 jaar geleden), terwijl hij met zijn medesoldaten rond de postbode stond tijdens de postbedeling, en een obus midden in de troep viel met minstens 6 doden. Het is niet onmogelijk dat Raoul Snoeck dat feit zou vermelden. Bedankt om even te checken! –Michiel

  • Michiel, ik kijk dit zo snel mogelijk na en stuur u dan via mail een bericht. Momenteel ben ik niet thuis en kan ik het dagboek niet nakijken. Als ik wat te lang wacht met antwoorden, stuur me gerust nog een bericht. Ik durf al wel eens zaken te vergeten…

   Gert

 3. beste,

  moest je ooit ergens meldingen tegenkomen tijdens je opzoekwerk over Position fortifiée de Liège/ Anvers, of specifiek, Fort Liezele of in algemeen de Forten van de 4de sector ( Bornem,Liezele,Breendonk), mag je mij deze altijd doorsturen :), ik en mijn vader zijn namelijk bezig met het opzoeken van de manschappen die in de forten gezeten hebben.

  Jorn.vanbulck@gmail.com is mijn mail

  Jorn

 4. Dag Gert, eerder toevallig kwam ik in het bezit van honderden stereoscopische foto’s van het 16e liniregiment tijdens WO1. De locaties staan erop, de data en soms de namen van de personen. Mij lijkt dat redelijk uniek! Misschien is er wel interesse voor. grtjs, Wim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.