31 maart 1914 – de Zeppelin vestigt een hoogterecord

 

Op 31 maart 1914 ziet graaf Ferdinand von Zeppelin zijn luchtschip stijgen tot 3.065 meter. Met dit nieuwe hoogterecord onderstreept hij nog maar eens de prestaties van zijn zeppelins (bron “beleef elke dag de eerste wereldoorlog” kalender 2014-2018 van het davidsfonds).
De zeppelins zouden tijdens de eerste wereldoorlog ingezet worden om Engelse steden te bombarderen. De allereerste keer dat een zeppelin een stad zou bombarderen was in de nacht van 24 op 25 augustus 1914. Toen ging het niet om een Engelse stad maar een Belgische stad. Antwerpen kreeg de twijfelachtige eer om als eerste stad onder vuur te worden genomen door een Duitse zeppelin.

Zeppelin_Antwerpen_1914

One thought on “31 maart 1914 – de Zeppelin vestigt een hoogterecord

  1. I’m not sure exactly why but this weblog is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or is it a problem on my end? I’ll check back later and see if the problem still exists. efeccedkakfd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.