Op Facebook

Ondertussen ben ik ook met een pagina op Facebook begonnen met de naam “Martinus Evers”. In feite wou ik deze Facebook pagina gebruiken als testpagina om Facebook applicaties uit te testen. Maar gaandeweg zag ik dat deze pagina ook uiterst geschikt was om zaken over mijn grootvader te publiceren. Zeker de tijdlijn is geschikt om historische gebeurtenissen over de eerste wereldoorlog weer te geven, verweven mat zaken uit de geschiedenis van mijn grootvader.
En al zoekend kom je uit op interessante websites. Zoals deze blog van een Nederlander. En dat terwijl Nederland neutraal is gebleven in de eerste wereldoorlog ! Meestal zijn Nederlanders niet zo gefascineerd door de eerste wereldoorlog. Maar de blog op http://veertienachttien.weblog.nl/ bewijst het tegendeel.

En eerlijk is eerlijk : Nederland mag dan neutraal geweest zijn, het speelde wel een cruciale rol hierin. Denk maar aan de smokkelwaar die over de grens richting België ging. En mijn grootvader is, met vele anderen, langs Nederland naar Engeland gevlucht om daar in het Belgische leger ingelijfd te worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.