dood van Philemon Van den Steen

In Zuydcoote (département du Nord) sterft op 21 oktober 1917 de Belgische soldaat Philemon Van den Steen, afkomstig uit Moorsel (Aalst) en 33 jaar oud. Eerder op de dag raakte hij in Nieuwpoort gewond bij en granaatontploffing.

VAN_DEN_STEEN_PhilemonVanuit Nieuwpoort brengt men Philemon Van den Steen over naar Zuydcoote, waar er op dat ogenblik zelfs twee Britse legerhospitalen zijn. In welk van beide hij terechtkomt, is niet duidelijk. De meeste doden op Zuydcoote Military Cemetery overleden trouwens in een van beide hospitalen.

Behalve die ene Belg, Philemon Van den Steen rusten er op Zuydcoote Military Cemetery (Rue des Crevettes, Zuydcoote) ook nog 314 Britten, 5 Canadezen, 4 Nieuw-Zeelanders, 2 Zuid-Afrikanen en 1 Australiër.

bron : oorlogskalender 2014-2018, Davidsfonds

5 thoughts on “dood van Philemon Van den Steen

  1. Philemon was mijn grootoom
    Hij was de broer van mijn oma
    Hij was ook de oudste van 6 kinderen
    Omdat de ouders vroeg overleden zijn heeft hij hen opgevoed
    Moet verschrikkelijk zijn geweest wachten achter je broer 1918 wachten aan het station van Aalst om dan te horen hij is gesneuveld mijn oma had daar verschrikkelijk lastig mee en heeft het heel haar leven mee gedragen

  2. Philemon was ook mijn grootoom, de broer van mijn grootmoeder Alice. Als kind heb ik vaak over hem gehoord, en over zijn lief die nog jaren kaarsen deed branden voor hem. We hebben zijn graf een jaar of twee geleden ontdekt en bezocht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.