Vera Lynn 100 jaar geleden geboren

Vera Lynn wordt geboren op 20 maart 1917 als Vera Margaret Welch in East Ham te Londen. Zij gebruikt de meisjesnaam van haar grootmoeder als artiestennaam.Voor de soldaten van de eerste wereldoorlog heeft ze niets kunnen doen, maar voor hun opvolgers van de tweede wereldoorlog des te meer.

In 1940 kreeg Lynn haar eigen radioprogramma, Sincerely Yours, waarin zij boodschappen doorgaf aan soldaten in het buitenland en verzoeknummers zong. Ze zal ook voor de troepen optreden en toeren in Egypte, Indië en Burma.  In 1942 nam ze het nostalgische We’ll Meet Again op, dat goed bleek aan te slaan bij de velen die tijdens de oorlog van hun geliefden gescheiden waren.

In 2009 maakte Lynn haar comeback in de Britse hitlijsten. Met haar verzamelalbum We’ll Meet Again – The Very Best of Vera Lynn haalde zij de album Top 20. Lynn was daarmee de oudste nog in leven zijnde zangeres die de Britse hitparade bereikte.Drie dagen voor haar honderdste verjaardag in 2017 verscheen het verzamelalbum Vera Lynn 100, bestaande uit zowel klassiekers als nooit eerder uitgebrachte nummers.

bron : https://nl.wikipedia.org/wiki/Vera_Lynn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.