Franse fusiliers marins leveren slag in Diksmuide

De Franse fusiliers marins zijn in Belgie als ondersteuning van het Belgische leger. Samen met de Belgen hebben ze al slag geleverd in Melle van 9 tot 11 oktober om de Duitsers af te remmen. Aan het Ijzerfront hebben ze al enkele weken stand gehouden tegen een grote Duitse overmacht. Op 9 en 10 november 1914 leveren de fusiliers marins lijf-aan-lijfgevechten met de Duitsers in Diksmuide. Ze moeten Diksmuide prijsgeven maar de Duitse doorbraak komt er niet. Dankzij de zelfopoffering van de fuseliers marine. Wie hier meer over wil weten, kan terecht op de webpagina Franse fuseliers marins van Parijs tot Diksmuide. Als eerbetoon aan deze dappere Franse soldaten publiceer ik hieronder een tekening uit de Franse versie van de graphic novel “Afspraak in Nieuwpoort” (“Retrouvailles de Nieuport”) van Ivan Petrus Adriaenssens.

Retrouvailles de Nieuport

Retrouvailles de Nieuport

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.