Linnekogel vestigt een Duits hoogterecord op 9 juli 1914

Gino Linnekogel

Gino Linnekogel

Op 9 juli 1914 vestigt de Duitse vliegenier Gino Linnekogel het hoogterecord op 6600 meter. Het vorige record staat op 6150 meter op naam van de Franse piloot George Legagneux. Linnekogel was daarmee niet aan zijn eerste exploot. In 1911 had hij al een duurrecord gevestigd door in een Duits vliegtuig, de “Taube” of “duif” gedurende 4 uur en 35 minuten te vliegen, samen met Suvelick Johannisthal. De Taube was een vrij populair vliegtuig en zou dat ook tijdens de eerste wereldoorlog blijven. De Italianen zouden als eerste de Taube gebruiken als oorlogsvliegtuig in 1911 toen ze Turkse stellingen in Libië bombardeerden. De Taube werd eveneens gebruikt als oorlogswapen tijdens de eerste en tweede balkanoorlog. We weten dus zeker dat de Taube tijdens de eerste wereldoorlog opduikt. Hoe het met Gino Linnekogel tijdens de oorlogsjaren is vergaan, heb ik nergens terug gevonden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.