Ijzerfront 1917 – waar was Martinus Evers

De plaatsnamen die vermeld stonden in de regimentsgeschiedenis van het 3e en 23e linieregiment, vind je terug op onderstaande kaart, ten noorden van Diksmuide : Pervijze, reigersvliet, Oud Suitvekenskerke. De blauwe kleur geeft duidelijk aan welk gebied er onder water was gezet. Nieuwpoort was een Belgische frontstad, Diksmuide was dat ook maar dan wel in Duitse handen. Houthulst zou tijdens het bevrijdingsoffensief van september 1918 nog heel wat bloedige gevechten zien waarbij het 3e en 23e linieregiment bij betrokken waren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.