ongelukkige verjaardag voor een Leuvenaar

Soldaat Louis Van Tongelen, geboren in Leuven, komt om het leven op zijn 33e verjaardag (18 september 1915). Terwijl hij aan het werk is in de distilleerderij in Houplinnes (Nord-Pas-de-Calais), treft een granaat hem in de hartstreek.

Louis Van Tongelen ligt begraven op de Britse begraafplaats in Armentières, net als nog een 2e Belgische soldaat, Jules Geerts , geboren in Sint-Lievens-Esse en afkomstig van Grotenberge. Hij maakte deel uit van dezelfde compagnie, maar overleed een dag eerder in het hospitaal van Armentières. Beiden behoorden tot hulptroepen die op dat ogenblik uitgeleend waren aan het Britse leger. Dat is dan ook de reden waarom de Britten hun begrafenis regelden.

Toeristische tip : Louis Van Tongelen en Jules Geerts liggen naast elkaar begraven op het Cité Bonjean Military Cemetery (Avenue Roger Salengro, Armentières). Op deze begraafplaats rusten 2132 manschappen uit het Britse Gemenebest en meer dan vijfhonderd uit Duitsland.

CiteBonjeanMilitaryCemetery

Bronnen

oorlogskalender 2014-2018, Davidsfonds

http://cccbr.org.uk/rolls/cemeteries/details.php?cemName=Cite%20Bonjean%20Military%20Cemetery,%20Armentieres&cemID=27801&warID=1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.