De Duitsers steken de Nete over

Op 5 oktober 1914 slagen de Duitsers erin om bij Lier de Nete over te steken. Hoewel de Belgen ondertussen Britse versterkingen hebben gekregen, slagen ze er niet in om de Duitsers terug over de Nete te drijven. Daarmee zetten de Duitsers een belangrijke stap op weg naar de verovering van Antwerpen. Het is nog maar een kwestie van dagen.

Niet alleen het fort van Lier is zwaar beschadigd. Ook de stad Lier zelf deelt in de klappen. Hieronder staat een foto van de Grote Markt in Lier. Wie nog meer foto’s en informatie over Lier in de Groote Oorlog zoekt, kan terecht op de website http://www.lier1418.be

Lier Grote Markt 1914

Lier Grote Markt 1914

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.