Bram Vermeulen – Oorlog aan de oorlog

Image

Bram Vermeulen – oorlog aan den oorlog

Deze morgen heb ik hem nog eens op de radio gehoord : Bram Vermeulen. Met zijn typische, warme stem en krachtige teksten. Mijn lievelingsnummer is “rode wijn”. Maar we mogen zeker niet vergeten dat Bram Vermeulen ook een aantal liedjes heeft gemaakt over de Groote Oorlog. Die heeft hij verzameld in “oorlog aan den oorlog”. Bram geloofde in reïncarnatie en was ervan overtuigd dat hij een soldaat geweest was tijdens de Groote Oorlog. Hij had er zelfs een heel goed idee van wie hij was geweest, namelijk een Waals officier aan het Belgische Ijzerfront. Daarover kan je lezen in de Telegraaf  http://www.telegraaf.nl/reiskrant/stedentrip/belgiestedentrip/20173391/__Hij_was_een_Waalse_officier…__.html

In het volgende artikel staat een pakkende beschrijving van een van de laatste concerten van Bram Vermeulen met zijn liedjes van de Groote Oorlog. Pakkend geschreven.  En dit artikel vermeldt onder meer ook over de Passchendaele suite.

De Passchendaele Suite werd voor het eerst opgevoerd op zaterdag 24 augustus 2002, op Tyne Cot Cemetery, de grootste Britse oorlogsbegraafplaats ter wereld. Voor één keer hadden de Britse autoriteiten hiervoor toestemming gegeven, overtuigd door het argument dat alle liederen eerst en vooral een eerbetoon waren aan al die jonge jongens die daar begraven liggen.
http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/archief/article/detail/1759177/2004/09/10/Bram-Vermeulen.dhtml

One thought on “Bram Vermeulen – Oorlog aan de oorlog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.