Adinkerke 1914 op schilderij

Adinkerke is meer dan waarschijnlijk het eindstation geweest waar Martinus Evers en zeer vele andere Belgische soldaten uitstapten na hun opleiding in Auvours. En dus was ik op zoek naar foto’s van Adinkerke onder de Groote Oorlog. En daar kom ik uit op dit schilderij, gevonden op http://www.bbc.co.uk/arts/yourpaintings/paintings/where-belgium-greeted-britain-4-december-1914-the-meeting-28973

Het gaat hier om de ontmoeting van de Britse koning George V en de Belgische koning Albert I, op 4 december 1914. De Duitsers zijn dan door de overstromingen van de Ijzer tot staan gebracht en de loopgravenoorlog staat helemaal aan het begin. Je kan aan het schilderij niet zien waar het heeft plaats gehad. Maar dit zou dus in Adinkerke moeten zijn. De naam van de schilder is Herbert Arnould Olivier.

(c) Jasper Olivier; Supplied by The Public Catalogue Foundation

One thought on “Adinkerke 1914 op schilderij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.