Google, Roemenië en de Groote Oorlog

Soms kom je uit op de Groote Oorlog zonder dat je het weet. dat was het geval met de Google doodle van google.ro. Ik had via Roemeense contacten gezien dat ze op 1 december een nationale dag hebben en zo zag ik de Google doodle ook. En wat blijkt ? 1 december 1918 is de dag van de grote vereniging, “ziua marii uniri “. We zijn dan enkele weken na de wapenstilstand van 1918. Oostenrijk-Hongarije is uiteen gevallen en daarvan maken de Roemenen gebruik om zichzelf te verenigen in een groter grondgebied. Het koninkrijk Roemenië krijgt er Transylvanië bij, evenals Banat, Besarabië en Bukovina. Dat was trouwens de beloning voor de Roemenen van de geallieerden als ze hun kant zouden kiezen in de Groote Oorlog. doodle_4_google_2012_-_romania_winner-979005-hp

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.